inspiration guides grill guide

Dagarna blir längre, temperaturen behagligare och det börjar blomma i naturen. Detta kan bara betyda en sak, snart är grillsäsongen är här!
Vi har några handfasta tips för att ni ska få de bästa förutsättningarna för en lyckad grillsäsong.

 inspiration guides grill guide

1. Tålamod

Tålamod är grillkockens bästa vän. Tänd briketter, ved eller kol och vänta sedan tills de blivit gråa med tydlig glöd. Inga öppna lågor. Tänd gärna med en grilltändare, det gör att du får en jämnare glöd och slipper massa tändvätska. Tänk på att gallret ska på direkt, ju varmare galler desto bättre grillning.

2. Råvaror

Se till att alla råvaror är rumstempererade. Ta gärna ut dem ur kylen redan när du tänder grillen. Har du någon gång upplevt att kött eller fisk fastnat i gallret är det med stor sannolikhet för att råvaran varit för kall.  

3. Glaze

Använder du någon form av glaze så tänk på att de oftast innehåller väldigt mycket socker vilket gör att den lätt bränns. Smaksätt gärna råvaran med grundkryddor. Grilla sedan till nästan färdigt och pensla bara på glaze och ge yta precis mot slutet.  

4. Termometer

Det är inte fjantigt att jobba med termometer. Ingen vill ha torrt kött och med en termometer får du en säker tillagning och vet precis när råvaran är klar.